Главнокомандващият на НАТО в Европа изтръпна: Русия е напът да командва най-голямата армия на континента

от Лазар Лазаров
Руски войници

Въоръжените сили на Русия са се увеличили, а не са намалели по време на войната в Украйна. Руската армия сега е с 15% по-голяма, отколкото в началото на войната. Това обяви американският генерал и върховен главнокомандващ съюзническите сили на НАТО в Европа Кристофър Каволи в изявление пред Конгреса на САЩ, цитирано от изданието Business Insider. 

„През изминалата година Русия увеличи числеността на фронтовите си войски от 360 000 на 470 000 души, уточни Каволи и добави, че увеличението на числеността се дължи на увеличаването на наборната възраст от 27 на 30 години.

„Като цяло, Русия е на път да се превърне в най-големия военен контингент на континента“, отбеляза Каволи във встъпителната си реч пред Конгреса.

„Независимо от изхода на войната в Украйна, Русия ще бъде по-голяма, по-смъртоносна и по-гневна на Запада, отколкото когато нахлу“, добави той.

Критично припомня, че по-рано президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви нов план за контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), който включва унищожаването на Кримския мост.

Преди това главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски заяви, че украинската армия трябва да подготви резерви за ново настъпление. „Нашата цел е да предотвратим загубата на нашата територия, да изтощим максимално противника, да му нанесем възможно най-много загуби, да формираме и подготвим резерви за настъпателни действия“, отбеляза той.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!