Главчев даде назад за частната болница

от Лазар Лазаров
Димитър Главчев

На фона на силната обществена реакция срещу решението за създаването на частна детска болница в София служебният министър-председател Димитър Главчев разпореди решението да бъде отменено. Това съобщиха от  правителствената пресслужба.

„Днес министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в гр. София“, се казва в позицията.

От правителствената пресслужба заявяват, че ще бъде потърсена отговорност на хората, които са внесли това решение за разглеждане от Министерския съвет. Освен това се твърди, че служебният здравен министър ще бъде освободен, ако предложението за отмяна на решението не бъде депозирано днес.

„Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет. Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на здравеопазването, премиерът Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста“, гласи изявлението.

Както съобщи Критично по-рано, председателят на ДПС Делян Пеевски призова служебното правителство на Димитър Главчев незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница.

Преди това българските педиатри реагираха остро на служебния кабинет за взетото решение за болницата, което по думите им е било взето напълно непрозрачно. „В последните часове се случи нещо скандално – при положение, че преди близо една година държавата заяви, че изграждането на Национална детска болница е въпрос на национален приоритет и сигурност, вчера служебният кабинет е разрешил създаването на частна детска болница в София“, се казва в публикация на страницата на Българската педиатрична организация във Фейсбук.

Източник: Фокус

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!