Анастасия Гешева: Опитват отново да затворят света в локдаун!

Телеграм

Анастасия Гешева

Продължава опита светът отново да бъде затворен в локдаун! Както предупреди Доналд Тръмп. Днес (коментарът е публикуван вчера, бил. Критично) в световните медии е пусната новината от СЗО за увеличение на смъртните случаи от ковид в последните месеци. Забелязвам отново безкритичното проникване на тази новина във всички световни медии без разлика американски или руски.

Имам само един въпрос. Не трябваше ли ваксините да спасят хората от ковид? При положение, че толкова много ваксинирани хора има по света, защо отново има заплаха от вирус? Науката какво казва?

Дали е защото природата е такава, или е защото вирусите излитат от лаборатории и защото политическите събития са толкова неблагоприятни за определени кръгове, че е добре да бъдат спрени?

***
Украинското турне в Русия продължава с нови форми на политическо малоумие. Украйна отвори комендантски център в Курска област. Опит да бъдат въведени украински държавни властови структури. Това е много смешно. И е част от масивната информационна война, която е съвсем реална.

Украйна се опитва да убеди населението в трите области, които нападна, че Русия вече се разпада и властта ги е оставила.

Видях, че вече и украинците признават, че турнето не донесе отслабване натиска над фронта в Донбас. Значи Русия предпочита да загуби население другаде, но не и да се откаже от Донбас. Колко пъти трябва да го доказва?

И как така хем е разпищолено военното и положение, хем и на двата фронта настъпва или удържа настъпление? Хем генералите били идиоти, хем не пуснаха нито милиметър?

***
Доналд Тръмп явно гледа Телеграм и следи колко военно транспортни самолета от Русия кацнаха в Иран в последните 10 дни. Защото обърна палачинката и започна да говори, че май няма да се конфронтира с Иран. Казвам аз, че най-бавно увират западните глави, защото те живеят в едно безвремие, 90% от населението на Запада живее поне 20 години назад, изобщо не отчитат движенията на света и си мислят, че вечно ще са добре те, а останалите вечно ще са зле. Свърши тая!

А Иран не бърза! И много ми харесва тази игра, тя скъсва нервите на Биби и всички израелски институции, да не говорим колко пари им струва всеки ден да чакат иранския отговор на убийството на Исмаил Хания.

Колкото повече се сдържат военни действия, толкова повече се разкрива зловещото лице на войнстващия Запад, едвам вече го прикриват с тая пуста демокрация.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!