Германският гигант за автомобилни части ZF почва поголовни съкращения. Изпълнителният директор: Ситуацията е много сериозна!

Германският гигант за автомобилни части ZF Friedrichshafen съкращава между 11 000 и 14 000 работни места в Германия до 2028 г. В момента компанията има около 54 000 служители в Германия.

Досега изпълнителният директор на ZF Холгер Клайн избягваше да прави конкретни изявления за това колко тежки ще бъдат съкращенията. Въпреки това цифрата от 12 000 съкратени работни места, може да стане и още по-лоша.

„Нашата корпоративна отговорност е да направим ZF годниа за бъдещето и да продължим да развиваме бизнеса в Германия по такъв начин, че да бъде устойчиво конкурентен и в силна позиция“, каза Клайн в петък. „Осъзнаваме, че ще трябва да вземем трудни, но необходими решения.

Целта е да се намерят „най-добрите възможни решения“ за всички заинтересовани страни. ZF се надява, че може да съкрати повечето работни места по социално отговорен начин, като например чрез схеми за частично пенсиониране. Но само това няма да е достатъчно.

Служителите също трябва да разберат, че ситуацията е „много сериозна“, каза наскоро Клайн пред Manager Magazin. След няколко придобивания ZF дължи повече от 10 милиарда евро, а оперативният бизнес на компанията страда от ниска рентабилност.

Съкращаването на работни места може да бъде придружено от по-нататъшно затваряне на заводи в Германия.

Вече е взето решение за затваряне на заводите на ZF в Дам, Гелзенкирхен и Айторф. Първоначално доставчикът иска да консолидира заводите си в Германия в „по-големи мрежи“ и да намали излишните функции и разходи в заводите. В момента в Германия има около 55 завода на ZF.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!