Германските фермери към правителството си: „Очаквайте горещ януари!“ Зрее ли бунт?

Назрява бунт сред германските фермери в отговор на изненадващото решение на правителството да прекрати данъчните облекчения за селското стопанство, като президентът на Асоциацията на германските фермери (BvD) предупреди, че този ход се равнява на „обявяване на война“. В понеделник фермерите в Германия обсадиха буквално Брандненбургската врата със селскостопанска техника, припомня RMXnews. Видеото от протеста е под новината.

3000 души, включително стотици фермери, присъстваха на протеста в понеделник, много от тях се качиха на демонстрацията близо до Бранденбургската врата на трактори.

Най-висшият съд на Германия отмени по-ранно решение за пренасочване на 60 милиарда евро, първоначално предназначени за смекчаване на последиците от пандемията COVID-19, за мерки за подпомагане на борбата с изменението на климата и модернизирането на страната.

Страната е изправена пред масови протести в момент, когато рейтингът на одобрение на правителството е рекордно нисък и над две трети от германците казват, че настоящото правителство трябва да подаде оставка, пише RMXnews.

Поискаха оставката на Шолц. Той: Трябва да икономисваме

„Ние няма да приемем това“, каза по време на протестите президентът на BvD Йоахим Руквид в Берлин. Той описа действията на правителството като „обявяване на война“ на фермерите. Ако федералното правителство не оттегли неразумните си предложения „без замяната им“, фермерите ще се погрижат да има „много горещ януари“ с планирани допълнителни протести.

Правителството на Шолц планира да спести до 900 милиона евро годишно, като прекрати данъчните облекчения, въпреки че планира да насочи 36 милиарда евро към мигранти през същата година.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!