Германия призна: Нямаме достатъчно танкове за защитата дори на Берлин и Мюнхен

Германия

Германия няма достатъчно танкове за защитата дори само на Берлин и Мюнхен. Това каза в петък, 14 юни, пред Frankfurter Allgemeine ръководителят на оръжейния концерн KNDS Франк Хаун .

„В Германия имаме останали само около 300 бойни бойни танка. Ето защо често казвам, че все още можем да защитим Аусбург, но Мюнхен и Берлин не можем“, каза Хаун.

Ръководителят на KNDS изрази остро възмущение, че в резултат на „рамковото споразумение“, сключено с германската армия за производство на 123 танка, реално са поръчани само 18.

„Точно толкова, колкото Германия достави на Украйна “, отбеляза той.

Хаун казва още, че Бундесверът не купува зенитни танкове Gepard, които днес са най-важният елемент на украинската противовъздушна отбрана (ПВО), тъй като все още смята, че те са твърде скъпи и безполезни.

Той посочи и нарастващите трудности при обезпечаването на танковото производство с консумативи. Според Хаун Берлин преди това е обещал да се справи с този проблем, но нищо не се е случило. Освен със стоманата, той посочи проблемите с експлозивните материали за снаряди. Хаун смята, че има много малко суровини за това, а доставките за Украйна са довели до значително намаляване на запасите.

Въпреки всички проблеми в отбранителния сектор на Германия, германският оръжеен концерн Rheinmetall на 11 юни разкри намерението си да открие нови предприятия в Украйна за ремонт на танкове Leopard 1 и Leopard 2. Предполага се също, че бъдещите заводи в Украйна ще осигурят ремонт на други системи, произведени в Германия, които се доставят в Киев.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!