Германия планира $63 млрд. в зелена енергия за 2024 г

Правителството на Германия одобри в сряда инвестиции в зелена енергия на стойност 63 милиарда долара ( 57,6 милиарда евро ) за 2024 г., което е 60% увеличение в сравнение с целевите разходи за тази година, пише специализираното издание Oilprice.

За периода от 2024 г. до 2027 г. кабинетът се съгласи да увеличи инвестициите в така наречения Фонд за климата и трансформацията до 233 милиарда долара ( 212 милиарда евро ), увеличение от около 33 милиарда долара (30 милиарда евро).

По-рано тази година се появиха доклади, че Фондът за климата и трансформацията, известен като KTF в Германия, има около 13,1 милиарда долара (12 милиарда евро) недостиг на ресурси от фондове, които трябва да бъдат разпределени до 2026 г. Дефицитът предполага по-бърз преход от изкопаеми горива ще струва много повече, отколкото смяташе германското правителство през лятото на 2022 г., когато беше създаден фондът.

През април германското правителство също така гласува законопроект за забрана на повечето отоплителни котли на нафта и газ в нови и нафта сгради от 2024 г. като част от план за намаляване на емисиите.

Управляващата коалиция в Германия реши, че почти всички нови отоплителни системи трябва да работят с 65% възобновяема енергия, с изключения за собствениците на жилища над 80 години и за домакинствата с най-ниски доходи.
Браншовите асоциации и германската общественост не са съгласни с планираната забрана.

Проучване на Forsa, поръчано от RTL и ntv, показа през април, че 78% от германците не одобряват законопроекта и само 18% смятат, че решението за забрана на отоплителни системи на петрол и газ е правилно.

Източник: Oilprice

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!