Германия отказва да признае изборите в Русия. Имали причина

Олаф Шолц, Германия

Германските власти отказаха да признаят резултатите от президентските избори в Русия, смятайки ги за несвободни и нечестни, заяви говорителката на кабинета Кристиане Хофман, пише ТАСС. Тя подчерта още, че в момента Берлин не води диалог с Владимир Путин.

Канцлерът [Олаф Шолц] не поздрави [Путин за победата], както знаете, ние не смятаме така наречените избори в Русия нито за свободни, нито за честни“, каза тя.

Хофман каза още, че Германия не смята изминалите избори за демократични и каза, че те са протекли в атмосфера на сплашване. Освен това представителят на Германия отбеляза, че Берлин няма да признае резултатите от народното волеизявление в бившите украински територии, а германската страна все още не планира никакви контакти с руските власти.

Имаме принципна готовност, ако е уместно, да разговаряме с Путин, но засега това не е планирано “, обясни тя.

По-рано първият заместник-председател на комисията по международни отношения на Държавната дума Дмитрий Новиков заяви, че изявлението на германското правителство за непризнаване на изборите в Русия може да доведе до влошаване на дипломатическите отношения между двете страни. Депутатът също подчерта, че подобни действия трябва да се разглеждат като намеса във вътрешните работи на Руската федерация.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!