Германия отчете рекорден брой мигранти, станали германци само за година! ДАННИ

от Лазар Лазаров

Според Федералната статистическа служба Германия увеличава скоростно броя на натурализираните лица, като през 2023 г. 200 000 мигранти са станали германски граждани, пише RMXNews.

Уточнява се, че от тези 200 000 души най-голямата група е съставена от сирийци, като 75 485 от тях стават граждани през 2023 г. На второ място са мигрантите от Турция, които са получили 10 735 германски паспорта, а на трето място е Ирак с 10 710 нови граждани.

Както партията Алтернативата за Германия (AзГ), така и Християндемократите (ХДС) критикуваха новината след публикуването на статистиката.  Въпреки това, атакувайки имиграционната политика на сегашното правителство, AзГ отбеляза, че много от мигрантите, които се натурализират, са сирийци, поканени от бившия канцлер на ХДС Ангела Меркел през 2015 и 2016 г.

„Това са повече души от населението на Потсдам, Саарбрюкен или Леверкузен: 200 100 души са получили германско гражданство миналата година. Така броят на натурализациите достигна историческо рекордно ниво, докато светофарната коалиция и ХДС искат да ни заблудят, че миграцията е ограничена. В действителност рекордният брой е резултат от масовата имиграция на сирийци между 2014 и 2016 г., която ни навлече  тогавашното федерално правителство на ХДС под ръководството на Ангела Меркел. Повече от една трета от натурализираните миналата година идват от Сирия (75 500 души); мигрантите от Ирак и Турция следват в класацията“, заяви АзГ в изявление след новината.

Отбелязва се, че един противоречив нов закон, приет по-рано тази година, радикално промени начина, по който чужденците получават гражданство, позволявайки им да го получат много по-лесно и за по-кратък период от време.

Данните сочат, че сирийските граждани, получили германски паспорт през 2023 г., са били на средна възраст 24,5 години и 64 на сто от тях са мъже. Те са живели в Германия средно по 6,8 години. Съпрузите и непълнолетните деца също могат да бъдат натурализирани без изискване за минимална продължителност на престоя.

Освен това германско гражданство са получили 7575 румънци, 6520 афганистанци, 6420 иранци, 5910 украинци и 5440 поляци. Отчитат се и големи увеличения в сравнение с миналата година, като 57 % повече иракчани са били натурализирани, 56 % повече сирийци и 55% повече афганистанци.

Както отбелязва RMXNews, предишни промени в имиграционния закон също промениха начина, по който родените в страната от родители чужденци получават гражданство. Преди 1 януари 2000 г. деца без поне един родител германец не можеха да получат германски паспорт. След правната промяна концепцията за гражданство се основава на това дали едно дете е родено в Германия, вместо на произхода, което означава, че двама чужденци могат да имат дете в Германия и това дете автоматично ще получи германски паспорт, стига единият родител да е живял в Германия за осем години.

По данни на Федералната служба за миграцията и бежанците (BAMF) тези нови правила са довели до 40 000 нови германски граждани всяка година от 2000 г. насам, като общо 802 000 деца са получили германски паспорти с двама родители чужденци.

Както пише RMXNews, въпреки че редица икономисти, подкрепящи големия бизнес, и представители на ляволибералния спектър твърдят, че имиграцията носи почти само ползи, масовото имигрантско население на Германия има сериозни социални и политически разходи.

Германия харчи приблизително 36 милиарда евро годишно, за да плаща за социални помощи, интеграция и жилища за новодошлите, което води до бързо поемане на огромни дългове. Милиони от тези мигранти остават безработни или непълно заети. Образователната система на Германия също е подложена на сериозно напрежение, като насилието в училищата нараства експлозивно, се казва в материала.

Жилищната криза в Германия се е ускорила поради масовата имиграция, а леволибералният истаблишмънт отказва да признае въздействието на постоянно увеличаващото се население върху околната среда в и без това пренаселената страна.

Мнозина може да твърдят, че сирийците и други натурализирани групи са доказали, че са спазващи закона граждани. Отбелязва се обаче, че делът на чуждестранните престъпници също се е увеличил – през 2023 г. 41% от всички престъпления са извършени от чужденци, което е нов рекорд. Освен това техният дял в насилствените престъпления като убийства, нападения, изнасилвания и групови изнасилвания е още по-висок.

Както се наблюдава в други страни като Дания, данните показват, че при мигрантите от второ поколение нивото на престъпност е по-високо, отколкото при мигрантите от първо поколение, които не са имали гражданство. Във Франция много мигранти, които са в страната от десетилетия, продължават да произвеждат най-високите нива на насилие и престъпност в страната.

Освен това в самата Германия турското население, милиони от които вече са получили гражданство през десетилетията, е описано като най-слабо интегрираната чуждестранна група в страната, като близо 1,5 милиона от тях – от общо 3 милиона, които все още имат право да гласуват както в Германия, така и в Турция – са гласували за силния турски лидер Реджеп Тайип Ердоган.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!