ГЕРБ замразяват преговорите с ППДБ, докато не ги размразят

Томислав Дончев: Едно е компромис, друго е войстващ болшевизъм

„Днес говорих с акад. Денков, уведомих първо него, после колегите си – замразявам преговорите. Всичко си има граници. Не може да се гради демокрация на базата на лъжа.“ Това заяви на пресконференция на ГЕРБ, Мария Габриел – номинация за премиер на ротационен принцип в правителство на „Продължаваме промяната“. Според нея не са ѝ били проблем лъжите по нейн адрес, но било неприемливо да се говори едно на преговори и друго – навън. 

Тя се обяви за експертно правителство, което, според нея, би срещнало най-голяма подкрепа. Но поиска да има гаранции за такова.

Томислав Дончев беше категоричен, че от ГЕРБ са направили всякакви компромиси. Съгласили се правителството да се прави с мандата на вторите, да има техни кадри. „Едно е компромис, друго е войстващ болшевизъм“, посочи Дончев. И каза, че който щял да прави кабинет, с кръв се заканил, че ще прави чистки. Нямало нищо демократично в това и от чутото щяло да се прави „демонтаж на държавата„.

„След като победихме два пъти поред на изборите, и поотделно, и заедно, и с машини, и без машини, след преговорите, поехме ангажимент да се върне машинното гласуване“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че под „ала-бала“ е разбрал далавера с машинния вот и поиска да се купят машини като тези в САЩ.

Габриел допусна, че преговорите можело да бъдат размразени.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!