ГЕРБ привикват на разпит в парламента мудните министри

Има сектори, в които има трайно неизпълнение на записаните ангажименти в управленската програма, каза председателят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг пред журналисти пред централата на партията.

Подкрепата, която дадохме за правителството се основаваше на управленска и законодателна програма. Управленската програма за този мандат е за 18 месеца, в момента сме се фокусирали върху това да анализираме дали се изпълняват всички записани в нея ангажименти от страна на изпълнителната власт и от страна на законодателната власт. Този анализ ще продължи вероятно още няколко часа„, посочи тя.

Десислава Атанасова не обяви конкретни сектори и министерства, но отбеляза, че са взели решение през следващата седмица председателите на комисиите в парламента да поканят министрите, които отговарят за конкретните политики в изпълнителната власт. Там, където има категорично забавяне и неизпълнение, ще потърсим отговори защо се е случило това, обясни Десислава Атанасова.

Източник: БТА

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече