Джералд Селенте: САЩ се разпада на парчета, а клоуните агитират за още пари за война

Нека поговорим за момент за централните банки и правителството на САЩ. Задържането на инфлацията продължи прекалено дълго, много повече от очакваното. Това оказва огромно напрежение върху портфейлите на хората и бюджетите на предприятията. Ясно се вижда, че Федералния резерв отново ще повиши лихвите, но могат ли американският народ и американското правителство да се справят с много по-високите нива на лихвите?“, това каза финансовият експерт Джералд Селенте, основател на Trends Journal в предаването на Стивън Гарднър в Ютюб.

„Свекърва ми току-що трябваше да се откаже от покупка на жилище, защото с по-високите лихвени проценти вече не отговаря на условията за последващите плащания. Накъде според вас ще се насочат жилищните и търговските недвижими имоти през следващите 12-24 месеца?“, попита риторично Селенте, който е сред най-уважаваните финансови експерти с точни прогнози.

Не случайно наричат Джералд Селенте „политически атеист“. През 1980 г. той създава собствен Институт за Социално-Икономически Проучвания в САЩ. Следейки глобалната икономика, прави точни предвиждания за движението на световните финансови пазари и историческите процеси, свързани с него. Смята се, че е предвидил срива на стоковата борса през 1987 г., разпада на Съветския Съюз през 1991 г. и финансова криза в югоизточна Азия през 1997 г. През последните години стана популярен с това, е непрестанно критикува действията на американското правителство. Още през 2012 г. Селенте предвиди скорошна Световна война, която ще въвлече всички големи световни играчи.

Многократно Селенте е казвал, че когато привършат с възможностите за манипулация ръководителите на Америка започват война. „Всичките клоуни около Байдън претендират, че са били във Виетнам – лъжат! Никога не са си мърдали седалището по служебни задължения извън нашата страна. И сега когато им потрябват пари, те се обръщат към Фед и искат – дайте ни 30, дайте ни 50 милиона. И печатницата за пари работи. На всичкото отгоре постоянно ни облъчват с това „Да помогнем на Украйна, да помогнем на Украйна“. Щом като толкова искате да помогнете – обличайте камуфлажното облекло и заминавайте за Укайна или си затваряте устата и замълчете! Какво ще направи Байдън. Той няма да спре войната, ще я остави да продължи. И ще продължи да налива милиони там, но не и тук в Америка, за американците. Вчера беше във Филаделфия, но защо не се разходи по улиците на града? А какво е положението в Лос Анджелис, Сан Франциско? Улиците са пълни с бездомни хора, с наркотици. Страната ни се разпада на парчета пред очите ни, а тези клоуни продължават да ни агитират за още повече пари за война“, казва Джералд Селенте.

През 1999 година издавах малка брошура на име Trends Journal и тогава през октомври предрекох спекването на балона на „dot.com“ компаниите. Какво се случи през 2000 г.? Пълен крах на тези компании. И как беше „излекувана“ рецесията? Започна „Войната срещу терора“ на Джорд Буш-младши и всички забравиха за кризата с интернет компаниите“, напомни за събитията от преди повече от 20 години Селенте.

„Наскоро в DailyMail се появи новина, че по времето, когато беше вицепрезидент Джо Байдън е използвал множество фалшиви имена и имейли, за да общува със сина си и други лица. Сега са открили 5400 имейла, които предполагам, че само президентът Барак Обама може да даде разрешение да бъдат споделени. Но кажете ми защо на действащия вицепрезидент му е необходимо да използва фалшиви имена и фалшиви имейли, за да общува?“, продължава с въпросите си Селенте.

Финансистът зададе още въпроси. „Притеснява ли ви фактът, че толкова много хора са по-загрижени от изменението на климата, отколкото от размяната на ядрени удари? Държавните ръководители са склонни да преценяват дали икономиката на САЩ е стабилна въз основа на фондовия пазар. Докато навлизаме в годината на президентските избори, в каква посока според вас ще поемат акциите и как ще се развиват цените на златото и среброто?

Източник: Stephen Gardner

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!