Георги Свиленски, вероятно за Борисов: Още не се е отказал от имунитета си

Депутатът от БСП Георги Свиленски, съобщи днес пред журналисти, че „един народен представител“ е излъгал и парламентарната си груба и журналистите, че ще се откаже от имунитета си. „Проверихме в деловодството на Народното събрание, до 9.30 ч. не е внесено писмено искане за отказ от имунитет.“ Свиленски отказа да говори с имена, но очевидно имаше предвид лидера на ГЕРБ, Бойко Борисов. 

И председателят на парламента не прочете такова искане в началото на заседанието. Т.е. към този момент, колегата народен представител, все още продължава да се крие зад четирите стени на Народното събрание. Ако до края на деня не си изпълни обещаното пред вас, парламентарната си група и българските граждани, че ще се откаже от имунитета си, ние от БСП ще предложим, т.1. от дневния ред за работата на парламента утре да бъде нашето решение за свалянето на имунитета му.

Георги Свиленски изрази надежда, че ако се стигне дотам БСП да внесе искане за сваляне на имунитета, вероятно на Бойко Борисов, то ще бъде подкрепено и от други парламентарни групи, за да стане легитимно. „Надявам се, тази функция на парламента, за която се говори през последните дни, че пере чужди имунитети и имиджи, да е приключила. Все пак, този колега, който се притесняваше от бившия главен прокурор, мисля, че вече няма от какво да с епритеснява“, каза още той. 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!