Ген.-лейт. Кирилов: ВСУ използват същите химикали като нацистите

Игор Кирилов

Началникът на войските на РХБЗ (Войски за радиационна, химическа и биологична защита на Руската федерация) генерал-лейтенант Игор Кирилов заяви в студиото на „Звезда“ на форума „Армия-2024“, че украинските бойци използват химикали от същия клас, който германците са използвали в газовите камери по време на Великата отечествена война.

„Регистрирани са случаи на използване на редица химически съединения, които принадлежат към класа на веществата, използвани от германците в газовите камери. В същото време някои украински специалисти са изказали следната реакция, че „ние (т.е. те, украинците) използваме същото като германците“. Ние, руснаците, имаме различен подход. Те използват същите неща като нацистите“, каза Кирилов.

Той добави, че Русия също така е регистрирала 400 случая на използване от врага на химически боеприпаси, които съдържат основно полицейско оръжие, пише Звезда

„Имаше употреби на токсични вещества, които може да бъдат синтезирани само в Съединените щати. Защото друга индустрия не е предназначена за това и никога не е произвеждала това“, каза още Кирилов.

Игор Кирилов подчерта, че във връзка с използването на химическо оръжие от Киев, Русия е събрала всички необходими проби по предписания начин и ги е предала на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО).

Но те не са извършили никакви разследвания по този въпрос и не са изпратили съответните искания.

Началникът на войските на РХБЗ разкри подробности за вчерашния обстрел на бригада Росети от ВСУ. Тя е била обстреляна с с химически снаряди.

„Били са димни боеприпаси, характерни за американските и германските наличности. Основата е хексахлороетан и цинков оксид. Има въпроси за допълнителни вещества, които са били в снарядите. Провеждаме разследване“, отбеляза Игор Кирилов.

В допълнение, началникът на войските на RCBZ каза, че е уверен, че Киев има „мръсна“ бомба , и също така каза, че Съединените щати прехвърлят биологични лаборатории в Африка, които са били преди това затворени в Украйна.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!