BILD: Ген. Бройер: Атаката на Путин срещу Германия е неизбежна. Да планираме лагери за военнопленници

Германия

През последните седмици и месеци много политици, включително германският министър на отбраната Борис Писториус, и военни експерти изразиха загриженост от заплахите от Русия, че Кремъл планира да атакува други страни, и че тези сигнали трябва да се приемат сериозно.

Главният инспектор на Бундесвера, генерал Карстен Бройер използва драматични думи и предупреждава за руска атака срещу Германия и НАТО, пише БИЛД цитиран от News.de

В интервю за вестник „Билд“ най-високопоставеният генерал на Бундесвера бие тревога. Според неговите изчисления Владимир Путин може да атакува Германия още през 2029 г.

Според Бройер това било най-доброто време за атака за Путин поради систематичното засилване на руската военна икономика. „Ние също трябва да сме готови дотогава!“ каза Бройер.

Според Bild „Оперативният план за Германия“ е създаден, за да се подготви за извънредна ситуация. Причината е, че германските въоръжени сили трябва спешно да се преоборудват, за да могат да се справят с Русия. Липсват персонал, оръжия, боеприпаси и пари.

Според Бройер след пет до осем години Владимир Путин ще разполага с около 1,5 милиона войници. За сравнение, германската армия в момента разполага със 181 500 войници.

Русия произвежда 1 500 нови основни бойни танка всяка година. Германия, от друга страна, разполага с по-малко от 300 основни бойни танка.

Запасите от боеприпаси на Бундесвера стигат само за два дни. Огромно нарушение на изискването на НАТО, според което боеприпасите трябва да стигат за поне 30 дни.

Правителството на светофарната коалиция има проблеми с постигането на целта от два процента за военни разходи, пише изданието.

Според Bild „Оперативният план за Германия“ е създаден, за да се подготви за извънредна ситуация. Причината е, че германските въоръжени сили трябва спешно да се преоборудват, за да могат да се справят с Русия. Липсват персонал, оръжия, боеприпаси и пари.

Но какви предпазни мерки трябва изрично да предприеме Германия и какво въздействие би имало едно нападение на Путин? Според секретния план:

– Трябва да се планират лагери за военнопленници

– Пътните и железопътните връзки и пристанищната инфраструктура да се използват за военни цели

– Федералното правителство трябва да подобри гражданската отбрана, доставките на лекарства, храна и питейна вода трябва да бъдат гарантирани

– Трябва да се инсталират сирени и да се изградят бункери

Военният експерт от ХСС Флориан Хан изрази тревогата си от настоящите прогнози. В интервю за „Билд“ той изрази надежда, че сценарият за 2029 г. не е сметнат погрешно. „Путин няма да чака, докато ние сме готови!“, каза Хан.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!