Шефът на Газпром: Редица европейски страни продължават да си купуват руски газ, нищо че уж не го искаха

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Руският газ продължава да тече към няколко европейски държави, които уж са го отказали, заяви ръководителят на „Газпром“ Алексей Милер в интервю за предаването „Москва. Кремъл. Путин“, фрагмент от което журналистът Павел Зарубин публикува в канала си в социалната мрежа Телеграм. Тези доставки преминават, наред с другото, през газовия хъб в Австрия и към страните от Югоизточна Европа.

„Молекулите в главния газопровод не са национално оцветени. Размените са доста често срещани и знаем, че руският газ отива в много страни, които са се обявили, че няма да консумират руски газ“, каза той. „Например „Газпром“ е сключил договор за доставка на газ за Европа до австрийския хъб, откъдето той отива в други страни от Европейския съюз, както и в страните от Югоизточна Европа.“

„Разбира се, на европейския пазар има руски газ, и то не в малки обеми. И ще подчертая още веднъж – дори в тези страни, които заявяват, че на техния пазар няма руски газ. Това не е вярно“, добави Милер.

„Газпром“ доставя газ на големия европейски газов хъб в Баумгартен чрез транзит през територията на Украйна, по-специално през руската компресорна станция „Суджа“, заяви ръководителят на Газпром.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!