Фурсов: Ултраглобалистите искат да ограбят средна класа на ЕС. Европейците нямат шанс. Те са ходещи стомаси!

Проф. Андрей Фурсов: Светът започва да се дели на макрозони. Старата глобализация приключи. В основата ѝ беше финансиализмът. Той бе агония на капиталистическата система. Новата глобализация, която се заражда, базовите ѝ клетки няма да са отново държавите, а макрозоните. Макрозоната е единна търговска и производствена единица с живеещо население в нея от не по-малко 300 милиона човека, за да се самообезпечи. С напредването на технологиите, макрозоните може да бъдат съставени и от по-малко хора. Това заяви видният историк проф. Андрей Фурсов в интервю за подкаста СИГ-нал в YouTube.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА НОВАТА СИСТЕМА
Фурсов добави, че до началото на европейската хегемония, т.е. от 13 до 15 век е имало осем макрозони в света, но после капитализмът е започнал постепенно да ги унищожава. През 19 век е започнало изграждането на единната световна система с интернационализацията на производството. След това, през 80-е г. на миналия век, е започнало зараждането на така наречената глобализация.

„Тя просъществува съвсем недълго и мутира. Новата глобализация ще се отличава от предходната. Най-напред няма да има такова движение на населението, както по-рано.

През последните 30 години този поток беше съставен от бежанци и туристи. Туризмът ще намалее силно и ще е по възможностите само на най-богатите, както е било в края на 18 век и началото на 19 век.“, уточни Фурсов.

ЗА МАКРОЗОНИТЕ

„Британците се ядосват и нервират много на украинците, защото имат много малък шанс да направят своя макрозона.

За американците такъв проблем няма. За Китай също. Дори да се раздели на две части, Южен Китай ще се обедини икономически и търговски с Тайван, Южна Корея и Япония. Индия също няма да има проблем да сформира своя макрозона. За Европа обаче не е много ясно, ще видим, какво ще направят със Северна Африка“, обясни проф. Фурсов.

Борис Джонсън

За Великобритания, зоните за опиумна търговия са били в миналото Южен Китай и по съвсем друга линия зоната на Персийския залив. Но сега с Южен Китай нищо не се получава, а Персийският залив не ѝ е достатъчен (като брой население за съставяне на макрозона, бел. на Критично) Накъде могат да се обърнат тогава?

 

Към Източна Европа, Централна Азия и Закаказието. С Източна Европа ще имат проблеми“, прогнозира още проф. Фурсов.

Видният историк коментира, че британците са имали още един вариант за формиране на макрозона, който включва Украйна и Полша, но руската Специална военна операция, т.е. войната на територията на Украйна, проваля и този проект.

„Затова британците са нервни и бесни, защото проектите им не се получават. А напуснаха Европейския съюз, което се оказа напразно“.

КРИЗАТА НА ЛИДЕРСТВО В ЕВРОПА И САЩ

Проф. Фурсов обърна внимание за сериозната криза на лидерство във високите ешелони на англоамериканския елит. По думите му на преден план по върховете за доста кратко време са били издигнати изцяло деградирали фигури. Той дори изрази предположение, че това е направено умишлено, за да бъде обяснено от задкулисието на обществото –

„виждате ли, това представлява държавата, трябва ни наддържавно управление“, т.е. няма нужда от отделни държави, които да имат собствено управление.

„Вижте, кои предлагат на гражданите да избират – сенилния /Джо/ Байдън, ненормалния /Борис/ Джонсън, и всичките тези лели в министерствата на отбраната в Европа. В момента не мога да назова и един национално ориентиран европейски политик.

Франсоа Митеран преди да напусне президентството е заявил – Аз съм последния президент на Франция. После ще дойдат глобалистите“, припомни Фурсов.

ПРЕДСТОЯЩОТО ОГРАБВАНЕ

„Съществува конфликт между британските и американските кланове за доминация. Спорят, кой да бъде ковчежникът. Но безусловно им трябва да ограбят Европа и преди всичко европейската средна класа. Този слой, който иска да ограби средната класа на Европа е натрупал сила и богатство с невеществени фактори.

Те представляват само 1% от населението и представлява елита на ултраглобалистите. Те искат да лишат онази средна европейска класа от онова, което притежава, и което представлява 15% от състоянието на страните им. Същото се е случило през 15 век в Англия с ограбването на земите на средната класа.“

Фурсов е категоричен, че в момента борбата е за нова социална система.

„За европейците няма бъдеще. Те са се превърнали в ходещи стомаси.

Ненапразно, на конференцията на Агенцията за национална сигурност на САЩ в Санта Фе през 2018 г. бяха предложени няколко варианти за бъдещето, като два от тях бяха наречени оптимален, а другият революционен. /КритичноБГ публикува този анализ на проф. Фурсов за въпросната конференция/. Тогава присъстващите сериозни експерти бяха категорични, че елитите са деградирали, а населението на Запад за последните 100 години след толкова обилна пропаганда и по-добър /от други народи/ живот е загубило способността си да мисли и взима самостоятелни решения.“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Проф. Андрей Фурсов: Единственият останал добър вариант за бъдещето!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!