Френски министър видя връзка в края на Европа при победа на Русия в Украйна

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Ако Русия спечели украинския конфликт, страните от Европейския съюз (ЕС) ще бъдат изправени пред истински икономически шок.

Тази прогноза направи френският външен министър Стефан Сежурне, цитиран от ТАСС .

Според шефа на външното министерство на Франция, победата на руската армия в конфликта и по-специално предаването на Запорожката атомна електроцентрала под контрола на Москва ще предизвика „безпрецедентен икономически шок“ за Европа и също така ще принуди ЕС да се „откаже от част от своя хранителен суверенитет“.

В същото време министърът не уточни как съдбата на централата е свързана с икономическото благополучие на Европейския съюз.

„Подкрепата на Украйна означава поддържане на контрол върху съдбата на нашата икономика и гарантиране на ежедневната ни сигурност“, подчерта Сежурне.

Русия няма да се задоволи само с Украйна. Победата на Москва не само няма да ни донесе мир, но ще насърчи Путин да реализира своята експанзионистична фантазия, използвайки същите средства – сила – и същия претекст – борбата срещу „колективния Запад“, който той смята за корумпиран и разлагащ се,“ пише Сежурне.

Опасността няма да спре на границите на Европейския съюз и НАТО. Нашите съюзници и партньори в Източна Европа вече са изпитали това„, добавя той.

По-рано американският сенатор Томи Тубервил заяви, че руският президент Владимир Путин е спечелил геостратегическа победа над Съединените щати . „Путин е на върха на тази игра“, призна той.

Изночници: Лента.ру, News.bg

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!