Френски партиен лидер: Критиките на Зеленски за изборите в Русия са връх на наглостта!

Флорин Филипо

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Лидерът на партията на френските патриоти Флориан Филипо в социалната мрежа Twitter (X) нарече – наглост критиките на украинския президент Владимир Зеленски за изборите в Русия. Самият украински лидер отмени изборите в страната, припомни политикът.

Филипо припомни, че това решение предизвиква критики от украински граждани, които смятат, че Зеленски няма да отиде на изборите, опасявайки се, че ще бъде „пометен“. Политикът посочи и обвиненията на противниците на президента в злоупотреба с военното положение.

Върхът на наглостта: Зеленски тази сутрин си позволи да критикува президентските избори в Русия, въпреки че самият той отмени президентските избори в Украйна, които трябваше да се проведат през март 2024 г.! И това след като отмени парламентарните избори в страната си миналия октомври! – написа политикът.

Президентските избори в Русия се проведоха от 15 до 17 март и за първи път се проведоха в продължение на три дни. Дистанционно електронно гласуване имаше в една трета от областите в страната.

В надпреварата за поста държавен глава се включиха настоящият президент Владимир Путин (самонаминиран), Владислав Даванков (партия „Нови хора”), Леонид Слуцки (ЛДПР) и Николай Харитонов (Комунистическата партия на Руската федерация). Според ЦИК Путин е получил РЕКОРДНИТЕ 87,38% от гласовете въз основа на резултатите от обработката на 100% от бюлетините.

Общата избирателна активност беше най-високата в историята на президентските избори в Русия. То надхвърля цифрата от 1991 г., когато са гласували 74,66% от избирателите.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!