Французите: Масовата имиграция и високата престъпност са неразривно свързани. ДАННИ

от Лазар Лазаров

Огромното мнозинство от френските граждани, включително мнозина леви, смятат, че нарастващото чувство на несигурност в страната и масовата имиграция са неразривно свързани. Това показват резултатите от  ново социологическо проучване във Франция, пише RMXNews.

Според допитване, проведено от CSA за CNews, Europe 1 и JDD, 68% от респондентите виждат връзка между имиграцията и ръста на престъпността във Франция.

Връзката е широко призната сред десните избиратели, като 94% от привържениците на Републиканската партия и 93% от тези, които подкрепят Националното събрание, признават тази връзка. Значително малцинство от тези, които подкрепят проимиграционни леви партии, обаче също споделят тази загриженост.

Общо 43% от привържениците на Социалистическата партия, 38% от избирателите на „Непокорна Франция“ (La France Insoumise – LFI) и 34% от привържениците на Зелените споделят мнението, че високата имиграция дестабилизира сигурността на Франция.

Връзката е широко приета и от избирателите на управляващата партия „Рененсанс“ на френския президент Еманюел Макрон, като 68 на сто от поддръжниците му са съгласни, че такава връзка има. 

Изследването установява, че жените са по-склонни от мъжете да се съгласят, че имиграцията засяга националната сигурност, като 70 % от тях са съгласни с твърдението в сравнение с 67 % от мъжете.

По подобен начин данните сочат, че по-възрастните хора се отнасят по-неблагосклонно към масовата имиграция – 76% от хората на възраст 50 и повече години признават отрицателното ѝ въздействие върху страната, въпреки че мнозинството във всяка възрастова група се съгласява с това мнение.

Както отбелязва RMXNews, имиграцията е водещ въпрос във Франция преди европейските избори, които се провеждат по-късно тази седмица, и тема, по която десни политици като Марин льо Пен, Джордан Бардела и Ерик Земмур водят усилена кампания.

Очаква се Националното събрание на Льо Пен и Бардела да доминира на изборите и да стане най-голямата френска партия в Европейския парламент, което показва, че твърдият ѝ подход към масовата имиграция намира отклик сред избирателите.

Отбелязва се, че успехите на партията доведоха до тактическо изместване от предишните партии, включително дясноцентристките републиканци. Когато неотдавна беше попитан за връзките между масовата имиграция и националната несигурност, бившият френски президент Никола Саркози отговори:  „Кой може сериозно да твърди, че няма такива? Това естествено не означава, че чужденецът е престъпник. Но, разбира се, връзката е очевидна.“

„Броят на чужденците в нашите затвори и ролята им в престъпността като цяло са ясни. Отричането на това не е нищо повече от ново отричане на реалността“, добави той.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!