Франция изплака от руските хакери

от Лазар Лазаров

Френският министър на въоръжените сили Себастиен Льокорню e обявил за ръст на броя на хакерските атаки срещу предприятия от военно-промишления комплекс на Франция и е обвинил Русия за това.

Обвинението си той е отправил в интервю за френския вестник Le Journal du Dimanche, предава Lenta.

Според министъра кибератаките от руски произход срещу френските отбранителни съоръжения са зачестили и са станали по-агресивни. „Тези атаки, които размиват границата между руската държава и отделните руснаци, са насочени срещу нашата инфраструктура“, посочва Лекорню.

Ръководителят на военното ведомство се оплаква, че преди няколко месеца голямо отбранително предприятие във Франция е било подложено на кибератака. Той уточнява, че атаката на хакерите е била отблъсната, „но очевидно е била руска“. Министърът твърди, че целта на атаката е била да се наруши производството на военна продукция за Франция и нейните партньори.

Lenta припомня, че по-рано френският президент Еманюел Макрон се е оплакал от „агресивното“ поведение на Русия. Григорий Карасин, председател на Комисията по международни въпроси към Съвета на федерацията, е отбелязал, че изявлението на френския лидер е точно обратното на действителността.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!