Frankfurt Allgemeine Zeitung: ПП губи подкрепата на дипломатите от Запада

от Лазар Лазаров

От „Продължаваме промяната“ сякаш не желаят да приемат водещата роля на партия ГЕРБ като най-голяма политическа сила в страната. Това пише Михаел Мартенс в анализ в германския вестник  „Frankfurt Allgemeine Zeitung“ и добавя: Както се отбелязва в статията „Западни дипломати в София вече са по-сдържани в подкрепата си за „Промяната“.

„Не можеш с 20% от гласовете да претендираш за правото да управляваш самостоятелно страната“, заявява събеседник на изданието в София, като с това очевидно обобщава една широко разпространена гледна точка сред дипломатическия корпус в София по отношение на ПП.

„Две партии, които във външната политика на практика са на една вълна, но вътре в страната се борят с всички средства една срещу друга“ – това е лаконичното обяснение, което дава за кризата в България отличният познавач на страната днес.

Мартенс превежда на немски и новата дума „некоалиция“ и шеговито я сравнява с многобройните не-думи в немския език.

Както съобщи Критично по-рано, в резултат от последните изменения в Конституцията на България президентът Румен Радев заяви във връзка с избора на служебен министър-председател, че опциите са изключително стеснени, като изборът на служебен премиер на държавният глава се ограничава само измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник.

Източник: tribune.bg

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!