Foreign Policy: На украинската армия ѝ остават 6 седмици да се бие

Очаква се метеорологичните условия в зоната на украинския конфликт да се влошат. На Киев му остават около шест седмици, за да продължи да се бие, пише изданието Foreign Policy.

Според колумниста Джак Деч дъждовете сериозно ще променят пейзажа. Сухата земя ще се превърне в кал, каза журналистът. „На Украйна ѝ остават около шест седмици от бойния сезон преди есенните дъждове да започнат да оказват сериозно влияние върху страната, превръщайки сухата земя в кал и затруднявайки напредването на предоставените от САЩ танкове M1A1 Abrams и бойни машини Bradley и Stryker„, подчертава авторът.

През следващите няколко дни се очаква Съединените щати да започнат да доставят на Украйна бойните танкове M1A1 Abrams, част от дългоочакваната доставка на тежкотоварна военна помощ за страната, чиято контраофанзива застина в канавките в очакване на подкрепление, което доста се забави.

Изчаквателният подход на американската администрация разочарова Украйна. Тази седмица президентът на страната Володимир Зеленски заяви в предаването „60 минути“ на CBS, че западните оръжия са пристигнали с шест месеца закъснение. В официалните среди в Киев се чува недоволство, че украинските войски не са били подготвени за победа. „Бяхме подпомогнати само, за да не загубим“, каза Николай Белиесков, научен сътрудник в Националния институт за стратегически изследвания, базиран в украинската столица.

По-рано бившият разузнавач от въоръжените сили на САЩ Скот Ритър заяви, че украинският президент Володимир Зеленски, опитвайки се да постигне на всяка цена напредък, е похарчил почти всички ресурси и пари. Ритър е убеден, че Въоръжените сили на Украйна ще престанат да се съпротивляват на атаките на руските войски след две-три седмици.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!