Foreign Policy: Действията на Байдън в подкрепа на Украйна предизвикват недоволство в САЩ

Много граждани на САЩ са недоволни от политиката на президента на Джо Байдън да продължи да подкрепя Украйна. Това пише американското специализирано издание за външна политика Foreign Policy.

Според колумнистите Ема Ашфорд и Матю Крениг, които пишат анализа си под формата на диалог, дори избирателите на Демократическата партия скоро могат да започнат да критикуват президента на САЩ за опита му да съчетае помощта за Въоръжените сили на Украйна и тази за Израелските сили за отбрана.

„Той нито веднъж не си направи труда да обясни защо средностатистическият американец трябва да се интересува от ставащото в Ивицата Газа или Украйна“, пише изданието.

Освен това журналистите коментираха думите на Байдън, че руският президент Владимир Путин „ще отиде в Полша“, ако не бъде спрян в Украйна. Наблюдателите намират тази преценка за странна. Както обясняват авторите на статията, Путин едва ли се интересува от полските територии.

Ашфорд и Крениг допълниха, че американските демократи са подкрепяли предоставянето на помощ на Киев от самото начало на конфликта, но позицията им по този въпрос е започнала да се променя в условията на ескалация на конфликта между Палестина и Израел.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!