Foreign Affairs: Това не е война, която Украйна може да спечели!

от Лазар Лазаров

Поради постоянния недостиг на въоръжение и личен състав във въоръжените сили на Украйна (ВСУ), Русия превърна конфликта в борба на изтощение и успешно го печели благодарение на подготвената отбрана, големия потенциал за производство на въоръжение и техника, както и многочисленото население.  Това пише американското аналитично списание Foreign Affaris,  предаде Lenta.ru.

„Като се има предвид умората на западните поддръжници и непоследователността на тяхната материална подкрепа, такава война просто не може да бъде спечелена от Украйна“, се казва в материала.

„Вярно е, че противопоставянето с Русия вече не е жизнеспособна стратегия за Украйна“, подчертава изданието.

Отбелязва се, че „това се дължи на забавяне на западните военни доставки“, което даде време на руските сили да се консолидират и изградят отбранителни съоръжения в териториите, които поеха под контрол, правейки невъзможно провеждането на успешна украинска контраофанзива.

Както пише Foreign Affairs, това може да не е войната, която Украйна иска да води: война на изтощение, по замисъл, жертва територия, за да запази силите и да разшири времевия хоризонт на конфликта.

Както съобщи Критично по-рано, Германия и САЩ са против даването на точна дата на Украйна за присъединяване към НАТО. Това пожелание беше отправено по време на подготовката за априлската среща във Вашингтон, посветена на 75-годишнината на организацията. Пояснява се, че правителствените служители на САЩ са „много скептични“ относно „продължаването на Украйна по пътя“ към пълноправно членство в НАТО в близко бъдеще.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!