FA: Киев се готви за загуба на територии през следващите месеци

от Лазар Лазаров

В Киев военни служители призовават гражданите да се подготвят за териториални загуби в Украйна през следващите месеци. Това пише американското списание Foreign Affairs, предаде Lenta.ru.

„Висши военни и служители на разузнаването в Киев посъветваха украинците да се подготвят за териториални загуби през следващите месеци“, се казва в статията на изданието.

Както отбелязва от редакцията, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) трябва да утроят набирането на нови попълнения, за да продължат отбраната си.

В статията се подчертава, че мобилизацията и военната помощ от Съединените щати само ще облекчат ситуацията за Киев, тъй като най-дълбокият проблем остава липсата на последователна стратегия „за противодействие на дългосрочната заплаха, която Русия представлява за Украйна“.

По-рано боецът на ВСУ Роман Синицин допусна загуба на териториите на страната поради липсата на жива сила на фронта.

„Да отидеш в Tериториален център за набиране на персонал (ТЦК) или да бъдеш призован не е страшно. Това не означава, че непременно ще умреш или ще бъдеш ранен. (…) Съответно ще имаме недостиг на хора и поради това ще отстъпваме и ще губим територии“, заяви той, цитиран от Lenta.ru.

Според него ротацията на фронта може да се извърши с помощта на онези, които се „крият зад гърбовете на жените си“ и не излизат от къщи, за да не получат призовка от служителите на ТЦК (Украински еквивалент на службата за военна регистрация и вписване).

Критично припомня, че по-рано британското списание The Economist съобщи, че украинският президент Владимир Зеленски крещи на генералите от Въоръжените сили на Украйна от страх. Отбелязва се, че Зеленски може би вече е почувствал, че не му се казва цялата истина за състоянието на Въоръжените сили на Украйна.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!