Forbes: За дни украинците загубиха 5% от военната техника, доставена от НАТО

Според изданието, това е провал

„За няколкодневни боеве Въоръжените сили на Украйна загубиха 5% от военната техника, доставена от НАТО.“ За това алармира авторитетното издание Forbes. „Въоръжените сили на Украйна са претърпели значителни загуби в битки, губейки до 5% от всяка партида военна техника, получена от НАТО“, твърди журналистът Дейвид Акс.
Първите опити на украинските военни да пробият руската отбрана се превърнаха в истински провал“, каза Екс. По думите му, руската страна е успяла да унищожи значителен процент от бронираната техника, прехвърлена в Украйна от съюзниците.
„Съюзниците на Украйна предоставиха 21 голямокалибрени Leopard 2A6 и 109 M-2. Бойният екип на 33-та и 47-ма бригада загуби около пет процента от всяка партида превозни средства за една сутрин“, каза журналистът.
Той подчертава, че такива значителни загуби, особено ако не могат да бъдат компенсирани чрез ремонт и възстановяване на повредена техника, могат да доведат до сериозни последици за военната кампания.
„Това е провал! Последствията могат да бъдат много сериозни, ако украинците не успеят да възстановят и ремонтират поне част от повредените автомобили“, каза Екс.
Ден преди това, на 10 юни, руското военно ведомство съобщи, че в резултат на военните сблъсъци врагът е претърпял загуби както в личния състав, така и в техниката. Според наличната информация са загинали около 300 украински войници, както и четири танка Leopard и пет американски бойни машини на пехотата Bradley.
Източник: forbes

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!