Френски политик: Трябва да се отървем от ужасната клика на Урсула

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен манипулира общественото мнение в опитите си да прехвърли вината за атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки върху Русия. Това заяви френският политик Флориан Филипо, бивш евродепутат, в петък, 22 септември.

Той припомни, че предния ден, говорейки, след като връчи награди на Атлантическия съвет – известен американски мозъчен тръст към НАТО, Урсула фон дер Лайен първо изрази съболезнования за смъртните случаи от атомната бомбардировка над Хирошима, а след това заяви, че Русия „отново заплашва да използва ядрена бомба и ядрено оръжие“.

„Как се опитват да манипулират тълпата, за да повярва, че бомбата, хвърлена върху Хирошима (и Нагасаки), е руска, а не американска! Тази клика е ужасна и трябва да се отървем от нея“, пише Филипо в социалната мрежа X, като прикачва видеофрагмент от речта на ръководителката на ЕК.

По-рано, на 22 септември, политологът Юрий Светов заяви в разговор с „Известия“, че опитите да се прехвърли отговорността за бомбардировките над Хирошима и Нагасаки на Русия вече не са изненадващи. Политологът отбеляза, че президентът на САЩ Джо Байдън наскоро посети Хирошима, докато беше на посещение в Япония, но не се извини за действията на САЩ в миналото.

Както КритичноБГ вече ви съобщи, говорителката на руското външно министерство Мария Захарова също осъди Фон дер Лайен за думите ѝ относно отговорността на Русия, като нарече думите ѝ лъжа и подчерта, че подобно пренаписване на историята е „отвратително и опасно“.

На 22 август, секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев обвини Япония, че се прехласва по Съединените щати, защото японците се страхуват да споменат отговорността на Вашингтон за хвърлянето на ядрените бомби над Хирошима и Нагасаки, но понякога споменават вината на Русия за тези трагедии от Втората световна война.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!