Филипо: Това е лудост! ЕС ще назначи истеричната в омразата си към Русия Калас за шеф на външната си политика!

Лидерът на партията на френските патриоти Флориан Филипо коментира в своя профил в социалната мрежа „Х“, бившата Туитър, новината от вчера, че лидерите на ЕС, които преговаряха за най-високите постове в Съюза, ще номинират естонската министър-председателка Кая Калас да поеме поста Ръководител на външната политика на Европейския съюз.

Според лидера на „Патриоти“ Филипо, „естонката Кая Калас е „истеричката“ и е обсебена от войната, както и че изпълнена от омраза към Русия, а назначаването ѝ на високия пост е „лудост“:

„Това е лудост!

ЕС потвърждава, че ще назначи Кая Калас  за ръководител на своята външна политика и „дипломация“ – една военна психопатка. Истерична в своята вътрешна омраза към Русия и сляпо подчинение на НАТО! И така, това протеже на Урсула иска „ЕС да купуи боеприпаси от името на 27-те държави членки, за да осигури засилена военна подкрепа на Украйна“ и „еврооблигации за отбрана“!

Флориан Филипо е категоричен, че зад идеята за назначаване на Калас на високия европейски пост стои целта да се изостри напрежението между Русия и ЕС, за да не се стигне до мирно споразумение с Украйна, а до Трета световна война.

„Тя също така иска да създаде „европейски комисар по въпросите на отбраната“! Към европейска армия! Нейното назначение има за цел да изостри напрежението, да направи мира невъзможен, да приближи Третата световна война! В името на мира, да напуснем ЕС. Фрекзит!“

Кая Калас, министър-председател на Естония

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!