Филипо гневно: Зеленски е нелигитимен президент! Нито ЕВРО повече за Украйна!

Флорин Филипо

След като конституционните правомощия на украинския президент Володимир Зеленски изтекоха на 20 май, подкрепата на Париж за Киев става незаконна и нелегитимна. Това заяви Френският политик и лидер на партията на Патриотите Флориан Филипо на 21 май на страницата си в социалната мрежа X (бивш Twitter).

„От този ден Зеленски <…> е на власт НЕ по правилата на демокрацията! Изборите бяха касирани през март миналата година от самия него! <…> Зеленски е нелегитимен, цялата ни подкрепа е нелегитимна и незаконна. Достатъчно!“ 

Той посочва, че Париж изпраща всеки месец 300 млн. евро на Киев чрез Европейския съюз (ЕС) и тези средства действат като допълнение към 3 млрд. евро, които френският президент Еманюел Макрон обеща през февруари 2023 г. да преведе на Украйна през 2024 г.

Филипо призова да не се отпускат повече и ЕДНО евро на Киев и да се изтеглят изцяло оръжейните доставки, за да се спре подкрепата за тази корумпирана държава. Освен това политикът смята, че помощта на НАТО за Украйна също трябва да бъде спряна.

Президентският мандат на Зеленски изтече на 20 май, точно пет години след церемонията по встъпването му в длъжност на 20 май 2019 г. Украйна е във военно положение от февруари 2022 г. и на това основание Зеленски отмени изборите за държавен глава в страната си и на практика продължава да е на власт, въпреки че от гледна точка на конституцията губи правомощията си.

Източник: Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!