Фермерите във Франция ще окупират Париж? Ето какво става. ВИДЕО

Френските фермери заплашват да организират блокада на Париж през нощта на 29 януари и да „посъветват“ жителите на града да работят дистанционно през следващата седмица.

Профсъюзът на фермерите заяви, че те са недоволни от нарастващите цени на дизела, намаляващите доходи и сложната бюрокрация.

Според говорител на профсъюза целта на акцията е да накара парижани да осъзнаят, че имат нужда от земеделски производители и че столицата не е самодостатъчна.

По-рано стана яно, че протестиращи фермери във Франция подпалиха сградата на митницата в Ним. Това съобщи на 26 януари префектът на департамент Гар Жером Боне.

Фермерите във Франция палят

„Тази вечер в 19:15 имаше пожар на митническия пункт в Ним, за който се твърди, че е причинен от хора, проникнали със селскостопанска техника“, написа той в социалната мрежа X, като добави, че вече се търсят виновниците.

Освен това в същия ден в град Нарбон в департамент Од фермери подпалиха сградата на службата за социално осигуряване. Според вестник L’Indépendant те са използвали трактор, за да изхвърлят куп мъртви лози близо до офиса и да ги подпалят.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!