Феновете на Селтик покриха трибуните със знамена на Палестина по време на мач

Феновете на „Селтик“ не се поддадоха на критиките от страна на борда на клуба, за да покажат подкрепата си за Палестина по време на неделния мач от шотландската Премиършип срещу „Хартс“, пише MSN

Подобна демонстрация е планирана и за мача от Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид във вторник вечер.

Действието бе посрещнато със смесени реакции – в неделя следобед бившият играч на „Селтик“ Нир Битон нарече привържениците „промити мозъци“.

В отговор на транспарантите от Селтик настояха, че се „разграничават“ от знамената и подчертаха, че „политическите послания и транспаранти не са добре дошли на Селтик Парк“.

„Транспарантите, издигнати в част от „Селтик Парк“ преди мача в събота, не отразяват възгледите на футболен клуб „Селтик“ и ние се разграничаваме от тях. Осъждаме излагането на подобни послания на „Селтик Парк“ – казват те.

„Селтик е футболен клуб, а не политическа организация. Една от основните ни ценности още от самото начало е да бъдем отворени за всички, независимо от раса, цвят на кожата, политически убеждения или вяра.

„Ето защо клубът винаги е заявявал ясно, че политическите послания и плакати не са добре дошли на „Селтик Парк“ или на който и да е мач с участието на „Селтик“. „В момент на загуба и страдание за много хора е напълно неуместно група хора да използва Селтик Парк като средство за отправяне на подобни послания.

„Призоваваме всички привърженици, независимо от личните им възгледи, да се обединят и да подкрепят нашите играчи и клуба, като същевременно зачитат правата и убежденията на другите, особено на тези, чийто живот е засегнат от насилие и омраза

В отговор на тяхното изявление обаче Асоциацията на привържениците на Селтик заяви, че те „имат право да изразяват политически възгледи на трибуните“.

В свое собствено изявление те пишат: „Бихме искали да потвърдим непоколебимото си убеждение, че ние и другите футболни привърженици имаме право да изразяваме политически възгледи на трибуните, както правят обикновените граждани в обществото.

„Футболът остава една от малкото сфери на обществения живот, където хората от работническата класа имат реална политическа власт, и ние няма да се оставим да ни диктува елитарен борд, който многократно е демонстрирал презрение към историята и традициите на футболен клуб „Селтик“.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече