ФБР НАХЛУ в дома на Скот Ритър!

В сряда домът на Скот Ритър в щата Ню Йорк беше претърсен от ФБР и щатската полиция. ФБР вече потвърди в изявление, че това е част от текущо федерално разследване на Ритър, съобщава Zero Hedge.

Полицаи бяха забелязани да влизат в дома му в Делмар, Ню Йорк в широко разпространени снимки и кадри от местни медии следобед. Не е ясно дали Ритър е бил вкъщи по това време и обвиненията в центъра на разследването остават неизвестни.

„Мога да потвърдя, че служители на ФБР са в дом на улица „Дувър“ и извършват правоприлагащи действия във връзка с текущо федерално разследване“, потвърдиха от офиса на ФБР в Олбъни. „Тъй като разследването е в ход, политиката на [Министерството на правосъдието] не ми позволява да коментирам повече.“

КритичноБГ напомня, че бивш офицер от разузнаването Скот Ритър съобщи, че на 5 юни не е бил пуснат да излети за Русия за да се включи в мащабното международно икономическо събитие – Сантпетергбурския международен икономически форум по нареждане на Държавния департамент.

Държавният департамент иззе паспорта на бишия офицер от морската пехота на САЩ Скот Ритър, който планираше да лети за Русия. Това разказа военния експерт пред RT.

Той уточни, че е възнамерявал да присъства на Петербургския международен икономически форум (SPIEF-2024).

„Правителството на САЩ ме отстрани от полета и конфискува документите ми. Държавният департамент иззе паспорта ми“, заяви Ритър.

Ритър стана видна фигура като главен инспектор на оръжията на ООН в Ирак през 90-те години на миналия век и като бивш офицер от разузнаването на морската пехота, който открито се обяви против натиска на администрацията на Джордж У. Буш да въведе САЩ във война с Ирак.

Впоследствие той става популярен антивоенен експерт и водещ критик на американската външна политика. Като пример за неговата продължаваща критика към правителството и външната политика на САЩ, той написа през 2019 г .:

„Обичам страната си, но колективното невежество на американския народ дава на така наречените държавни служители, които злоупотребяват с позициите си на доверие, властта да настояват политики, които насърчават индивидуални програми за сметка на нацията, на която привидно служат. Базираната на факти логика вече няма значение.“

Напоследък той беше яростен критик на политиката на САЩ по отношение на войната в Украйна. Той също така посети няколко пъти Русия по време на войната, която започна през февруари 2022 г.

Интересното е, че ден преди ФБР да нахлуе в дома му, Ритър публикува снимка, на която яде хамбургер с независимия кандидат за президент Робърт Ф. Кенеди-младши. „Хамбургери с Боби!“, гласи надписът…

От късно снощи Скот ритър не е публикувал нищо на страницата си в Туитър!

ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ 17 Ч.: Чиитатели на КритичноБГ обърнаха внимание, че Ритър в последните си участия във видео подкасти изключително остро напада и осъжда геноцида на Израел над палестинците в Газа. 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!