ФБР арестува информатор, разкрил схемите на семейство Байдън

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

ФБР арестува информатор, който е разказал за корупционни схеми на семейство Байдън, съобщи Bloomberg.

Федералното бюро за разследване на САЩ арестува своя бивш информатор Александър Смирнов, който е разказал за корупционни схеми на семейството на настоящия президент на САЩ Джо Байдън и неговия син Хънтър. Става дума за скандала с подкупите от украинската компания Burisma.

Преди това Смирнов беше задържан, но само преди няколко дни беше освободен под гаранция. Сега, съобщава Bloomberg, той отново е арестуван „по същите обвинения и въз основа на същия обвинителен акт“.

Основната причина за задържането е, че американските правоприлагащи органи се страхуват от възможно бягство на Смирнов, което можело да бъде улеснено от „широките връзки на обвиняемия в чужбина“. Неговият адвокат Дейвид Чесноф отбеляза, че подобно поведение от страна на служителите на реда нарушава Шестата поправка на конституцията на САЩ.

В агенцията отбелязват, че Смирнов е дългогодишен информатор на ФБР. Той казал пред бюрото, че през 2015-2016 г. ръководството на Burisma е наело Хънтър Байдън, за да може по-късно да привлече подкрепата на баща си Джо Байдън.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!