Facebook налага цензура на интервюто с Путин? Мъск се включи!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Собственикът на социалната мрежа X (бивш Twitter), Илон Мъск, нарече решението на Facebook (собственост на корпорацията Meta) да ограничи разпространението на интервюто на руския президент Владимир Путин с американския журналист Тъкър Карлсън в платформата като цензура. Той написа това в своя акаунт в X (бивш Twitter).

„Това е безумно ниво на цензура!“ 

По-рано политическият коментатор Иън Майлс Чонг в социалната мрежа X каза, че Facebook е ограничил разпространението на интервюто на Путин с Карлсън по нареждане на президента на САЩ.

Според него с подобно решение основателят на платформата Марк Зукърбърг „е дал приоритет на поддържането на благоприятни отношения с администрацията на Байдън, а не на установяването на истината“.

Интервюто на Путин с Карлсон беше публикувано в нощта на 9 февруари на уебсайта на журналиста и в социалната мрежа X в акаунта на журналиста. В рамките на няколко часа публикацията на Карлсън с интервю в X получи десетки милиони гледания.

Преди това Карлсън каза, че Илон Мъск му е обещал да не блокира интервю с руския президент, когато то бъде публикувано в социалната мрежа. Той подчерта, че е много благодарен на собственика на социалната мрежа за това решение.

Източник: Лента.Ру

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!