Европа изтръпна: Конфликтът в Украйна може да приключи до три месеца. Давайте да даваме!

Борел

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви, че конфликтът в Украйна може да бъде разрешен до три месеца.

Според него съюзниците трябва да увеличат помощта за Киев. Той също така отбеляза, че победата в конфликта в Украйна ще се определя не от традиционните методи на водене на война, а от широкото използване на дронове и изкуствен интелект.

Борел призова съюзниците да вземат решения по-бързо
„Не мисля, че хората на най-високо политическо ниво, на средно ниво и общественото мнение разбират, че сме в ситуация, която изисква много различен подход. Не просто „нека го разгледаме следващия месец на Съвета на външните министри“. Не, след три месеца ситуацията вече ще бъде решена на бойното поле“, каза той по време на Мюнхенската конференция.

Той също така каза, че европейските страни се колебаят да доставят нови видове оръжия на Киев. Според Борел, ако Европейският съюз беше действал по-решително, ситуацията в зоната на военни действия щеше да се развие по различен начин.

Според Борел победата в конфликта в Украйна ще се определя не от традиционните методи на водене на война, а от широкото използване на дронове и изкуствен интелект (AI).

„Бях в Киев преди няколко дни, посетих фабрика за дронове и съм уверен, че бъдещето на тази война ще се определи от дронове и ефективността на изкуствения интелект на бойното поле“, каза той.

Русия призна, че конфликтът наистина може да бъде разрешен за три месеца
Пенсионираният полковник и военен експерт Анатолий Матвийчук в разговор с Lenta.ru заяви, че украинският конфликт може да бъде разрешен в рамките на три месеца без западна помощ.

„Да, наистина защитата на украинската армия се разпада. Липса на боеприпаси и най-важното липса на мотивирани и издръжливи резерви, които биха могли да заменят тези, които са унищожени, които се предават“, каза той.

Според Матвийчук западните страни са неискрени, когато говорят за ситуацията в Украйна.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!