Германия вече планира поддръжката на хиляди американски военни на източния фронт на НАТО

от Лазар Лазаров

Командирите на германската армия изготвят планове за това как ще хранят хиляди американски войници и ще зареждат с гориво танковете им, докато се придвижват към източния фронт на НАТО, като част от таен документ, очертаващ готовността на Германия за война. Това съобщи германският вестник Franktfurter Allgemeine Zeitung (ZAF), позовавайки се на висш германски военен офицер, предаде вестник The Telegraph.

В интервю за германскoто издание генерал-лейтенант от Бундесвера Андре Бодеман  заяви, че армията съставя нов, дългосрочен план за сигурност с акцент върху гражданската защитa.

Както отбелязва ZAF, повечето от подробностите по планирането са държавна тайна, но високопоставеният офицер разкрива, че част от процеса на планиране включва логистиката за изхранване на огромен брой американски войници, като основният принос за това е на цивилните.

„Ако например една американска дивизия се придвижи на изток, хиляди танкове, хиляди войници, те ще трябва да бъдат нахранени, а танковете – заредени с гориво или евентуално ремонтирани“, обяснява Бодеман.

По думите му логистичната подкрепа на Бундесвера „вероятно ще бъде свързана с нашите собствени войници на фронта“. „Това означава, че ще имаме нужда от максимален принос на гражданите“, уточнява германският военен.

„Конвоят ще получи гориво от бензиностанции или от цивилни автомобили, Червеният кръст ще осигури медицинска помощ, а храната ще бъде доставена от цивилен доставчик на храна. Това ще бъде класическият случай“, посочва Бодеман.

Както отбелязва The Telegraph, изявленията на генерал Бодеман са последният признак, че Германия се опитва да се превърне в „kriegstüchtigteit“, или „готова за война“, пред лицето на потенциален въоръжен конфликт с Русия през следващите пет години.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!