НАПРЕЖЕНИЕ! Естония заплаши Русия с военни удари. Посочи къде ще атакува

от Лазар Лазаров

Естонското ръководство заплаши Русия с военни удари, предаде Известия. Каналът „Най-шокиращите хипотези“ разкри къде може да бъде извършена атаката и до какви последствия ще доведе.

Първият естонски официален представител, който заговори за сблъсък между армията на страната и Русия, беше командващият естонските въоръжени сили Мартин Херем. Той обеща да унищожи руската армия, военната и гражданската инфраструктура, както и да затвори Балтийско море за руския флот.

„Вражеските въоръжени сили, навлизащи в Естония, ще бъдат спрени от пехотата и танковете на нашите съюзници. И ще разбием всички, които се опитват да ни влияят на разстояние 50-100 км, както се случва в Украйна. Ние ще ги унищожим не в Раквере или Нарва, а в Ивангород, Печори или някъде там“, отбеляза Херем.

По-късно естонският президент Алар Калис обеща да „постави Русия на колене“. Премиерът Кая Калас сподели плановете си да „победи Русия и да я разчлени“.

„Поражението на Русия не е толкова лошо. Има много нации, които са част от Русия. Ако имаше повече малки държави, нямаше да е толкова лошо, ако голямата сила стане малко по-малка“, заяви Калас.

В същото време естонската армия наброява 6,4 хиляди души, а руските въоръжени сили я превъзхожда 345 пъти. В балтийската република не се разглежда възможността за военно поражение.

„Нямаме план Б за руска победа. Защото тогава ще спрем да се фокусираме върху план А“, отбеляза Калас.

Заради подобни изявления унгарският премиер Виктор Орбан разкритикува войнствената реторика на европейските държави спрямо Русия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!