Ескобар: Москва най-сетне разбра – няма начин да се справиш с терористичните структури, освен учтиво да им кажеш, че ще ги изпепелиш

Туитър, Х

Световноизвестният бразилски журналист и геополитически анализатор коментира информацията, че украинското разузнаване е планирао двойното убийство на руския президент Владимир Путин и министъра на отбраната Андрей Белоусов по време на военноморския парад в Санкт Петербург. Според експерта, при извънредното телефонно обаждане от страна на Белоусов до американския му колега Лойд Остин, разговорът вероятно е бил изключително остър от руска страна, дори груб. 

Ето какво написа Ескобар по темата:  

Потвърждението дойде от заместник-министъра на външните работи Рябков в ефира на телевизия „Россия“ и е направо изненадващ. Рябков, мегакомпетентен, е и руският шерп за БРИКС+.

Рябков беше много предпазлив. На директния въпрос дали се е подготвяла „акция по време на Главния военноморски парад“ срещу Путин, Рябков“ не отговори утвърдително, а само призна наличието на „определена връзка с подобен род мероприятия“ – според руското външно министерство.

Рябков нарече подготвяната от Украйна провокация „много тревожен“ епизод, който е планиран във връзка „с нашите вътрешни събития, за да се нанесат максимални щети и да се получи максималният медиен ефект, от който те се нуждаят“.

Така че ето как се е случило в действителност:

Руското разузнаване е открило, че киевското разузнаване е подготвяло съвместно убийство на Путин и министъра на отбраната Белоусов по време на парада по случай Деня на военноморския флот в Санкт Петербург.

Обикновено (в друг случай, бел. Критично) щяха да накарат Бортников (Директор на Федералната служба за безопасност на Русия) или Патрушев (специален съветник на Путин) да вдигнат телефона и да се обадят на Бърнс – (шефа) на ЦРУ, за да поискат обяснение.

В този случай това беше  изключително твърдо. Самият Белоусов се обади на търговеца на оръжие от Пентагона (|Лойд) Остин и му каза категорично да затегне каишката на киевските главорези – ИЛИ ИНАЧЕ…

А сега си представете (как се разчита) това грубо руско послание.

Както отбеляза Мартянов (Андрей Мартянов експерт по руските военни и военноморски въпроси, бел Критично), Белоусов сигурно е описал подробно как Киев просто ще престане да съществува – и след време „ще престане да съществува и Вашингтон“, ако американците решат да разрешат удара.

Рябков изрично споменава и „някои други държави“. Превод: Британци и поляци.

Изглежда, че Москва най-сетне се досеща: няма друг начин да се справиш с терористичните структури, освен учтиво да им кажеш в очите, че ще бъдат изпепелени без никаква милост.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Украинските спецслужби са готвили УБИЙСТВОТО на Путин и Белоусов на 28 юли

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!