Ердоган обяви готовността си да помогне с преговорите за Украйна

от Лазар Лазаров

Турският лидер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Анкара е готова да играе каквато и да е посредническа роля при завръщането на масата за преговори за Украйна по време на телефонни разговори с руския си колега Владимир Путин, съобщават от кабинета на турския лидер, предават РИА Новости и Lenta ru.

„Ердоган заяви, че вярва, че положителният курс в отношенията между Турция и Русия ще се засили през новия период, и изрази готовността на Турция да играе всякаква съдействаща роля за завръщането на масата за преговори за Украйна“, цитира канцеларията на турския президент неговите думи.

Владимир Путин и Реджеп Ердоган в Сочи, 4 септември 2023 г.

По-рано Кремъл съобщи, че Владимир Путин по време на телефонен разговор с турския си колега Реджеп Ердоган е обсъдил въпроси за укрепване на международната сигурност. Освен това двамата президенти изразяват взаимно желание за по-нататъшно тясно взаимодействие в интерес на развитието на многостранните руско-турски отношения.

Lenta припомня, че на 8 март Ердоган заяви, че Турция потвърждава готовността си за провеждане на мирни преговори с участието на Русия и Украйна. След преговорите с украинския президент Владимир Зеленски турският лидер поясни, че Анкара може да предостави платформа за мирна среща на върха.

Критично припомня, че по-рано беше съобщено, че  при почти 100% обработени протоколи от гласуването на президентските избори в Русия настоящият държавен глава Владимир Путин събира 87,32% . 

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!