Ердоган към Израел: Турция не е създадена от вчера. Ще платите висока цена ако ликвидирате членове на ХАМАС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди Израел да не осъществява планове за физическо ликвидиране на членове на палестинското движение Хамас, включително извън Палестина, пише Анадолската агенция

Държавният глава на Турция заяви това пред репортери на борда на самолета си при завръщането си от Катар, където взе участие в 9-ото заседание на Върховния комитет за стратегическо сътрудничество между Турция и Катар и в срещата на Съвета за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив.

Такива намерения на Тел Авив бяха публикувани по-рано от американския вестник The Wall Street Journal.

На първо място, това означава, че тези, които са изразили тази новина, не познават Турция и турците. Те не ни познават. Ако направят такава грешка, трябва да знаят, че ще платят много висока цена за нея. Тези, които днес предприемат тези стъпки, обсаждайки Газа от въздуха, морето и сушата, си мислеха, че ще постигнат резултати в рамките на една седмица. И какво се случи? Успяха ли? Не успяха. Ако се осмелят да предприемат такава стъпка срещу Турция и турците, ще бъдат обречени да си платят„, заяви Ердоган.

Президентът подчерта, че няма човек по света, който да не знае за напредъка, който Турция е постигнала както в областта на разузнаването, така и в областта на сигурността.

„Освен това ние не сме държава, създадена вчера. И никой не бива да забравя и за това“, подчерта президентът.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!