Ердоган изригна: Убийството на Хания е подъл опит за подкопаване на палестинската кауза, славната съпротива на Газа и законната борба на нашите палестински братя

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди в сряда убийството на ръководителя на политическото бюро на Хамас Исмаил Хания в Техеран, съобщи Анадолската агенция.

„Остро осъждам и заклеймявам коварното убийство, извършено в Техеран срещу ръководителя на политическото бюро на Хамас Исмаил Хания“, заяви Ердоган в X.

Това е „подъл опит за подкопаване на палестинската кауза, славната съпротива на Газа и законната борба на нашите палестински братя, целящ да ги деморализира, сплаши и потисне“, добави той.

Каквато и да е била целта на отвратителните нападения срещу шейх Ахмед Ясин, Абдулазиз Ал-Радиси и много други политически фигури от Газа, целта на убийството на моя брат Исмаил Хания е една и съща;

ционисткото варварство обаче никога повече няма да може да постигне целите си, както и досега.

Със силната позиция на ислямския свят и съюза на човечестмото, Аллах на първо място, преследването и геноцидът в Газа, особено тероризмът на Израел в нашия регион, със сигурност ще приключат и нашият регион и светът ще заживеят в мир.

Ердоган завърши с молитва за Хания, като изказа съболезнования на семейството му и на палестинския народ.

Хамас обяви рано в сряда, че Хания е бил убит при израелски въздушен удар по резиденцията му в иранската столица Техеран.

Иранската държавна телевизия също съобщи за смъртта на Хания, като отбеляза, че се провежда разследване на убийството и че резултатите ще бъдат обявени скоро.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!