Елена Зеленска с гореща молба към Google

Първата дама на Украйна – съпругата на президента на страната Володимир Зеленски – Елена е недоволна от факта, че на картите в интернет Кримският полуостров понякога се обозначава като руска територия, съобщава „Правда“.

Тя призова представителите на Google да показват полуостров Крим като украински за всички потребители на картите на търсачката. В повечето случаи на потребителите от Руската федерация и повечето от останалите ползватели на различните услуги на световния монопол в интернет, кримският полуостров се изобразява като руска територия, каквато де факто е.

Де юре той също е част от Руската федерация след проведения през март 2014 г. референдум за присъединяване. Самото волеизлияние на жителите на Крим в гласуването пред 9 години не се признава от Украйна, част от която бе преди това територията, както и от страните от Европейския съюз и НАТО.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече