Египет затвори граничния пункт с ивицата Газа. И за хуманитарна помощ

Египет затвори ГКПП Рафах на границата с ивицата Газа. Това съобщи каналът Gaza Now Telegram на 10 октомври.

„Египет затваря пропускателния пункт Рафах към Газа в отговор на израелската окупация, предотвратявайки навлизането на спешна хуманитарна помощ и доставки в Газа“, се казва в съобщението.

По-рано, на 10 октомври, The Times of Israel съобщи, че израелските военни са посъветвали палестинците да напуснат ивицата Газа и да избягат в Египет, за което КритичноБГ вече писа. Те посочиха контролно-пропускателния пункт Рафа на границата между Газа и Египет.

Също на този ден руското представителство към Палестинската национална администрация (PNA) съобщи, че около 280 руснаци са изразили желание да напуснат ивицата Газа, пише Известия. В същото време въпросът за евакуацията все още се разработва.

На 9 октомври израелският министър на отбраната Йоав Галант обяви началото на пълна блокада на ивицата Газа . Израелският министър подчерта, че страната се „бори с варварите“ и ще даде подходящ отговор на техните действия.

Източник: Известия

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече