Египет: „Ще жертваме милиони животи да запазим Синайския полуостров“, по повод възможността за заселване на палестинци

Египет няма да допусне регионалните проблеми да се решават за сметка на неговите територии и е готов да жертва милиони животи, за да запази Синайския полуостров. Това съобщи министър-председателят Мустафа Мадбули на среща със старейшини от Северен Синай в град Ел Ариш, пише ТАСС.

Мадбули подчертава, че през цялата история всички заплахи за сигурността на Египет са идвали от Синай.

„Баща ми ми разказваше историята си, колко много негови колеги са пожертвали живота си за тази земя <. . . > Ето защо сме готови да платим с милиони животи за всяка песъчинка тук“, каза египетският премиер.

Това е ясно послание, което дава отговор на много въпроси„, продължи той, „Египет никога няма да позволи да му бъде наложено каквото и да било и няма да позволи регионалният въпрос да бъде решен за наша сметка“.

След началото на новия кръг от ескалация в Близкия изток египетският президент Абдел Фатах ас Сиси категорично отхвърли идеята за преместване на палестинците от ивицата Газа на територията на арабската република и предупреди, че няма да позволи Синайският полуостров да се превърне в база за военни операции на страните в израелско-палестинския конфликт.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече