Основна цел на Денков – да ни вкара в Еврозоната. Мнозинството от народа го подкрепял

Основната цел на това правителство е да се интегрираме напълно през следващите години в европейските и евроатлантическите структури. Това заяви министър-председателят Николай Денков пред участниците в бизнес-закуска на форума на Американската търговска камара и българското правителство по повод 120 години установяване на дипломатически отношения между САЩ и България, пише БТА.

Той отбеляза, че всички действия на правителството са насочени към постигането на три цели. Интергрирането в евроструктурите като еврозоната, Шенген, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, сътрудничество с ключови държави като САЩ, ЕС като организация, е насочено към развитието на България като нормална европейска държава.

Второто е, че за постигането на тази цел ще действаме напълно прагмитично, каза Денков. По думите му промените в законите, решенията, които правителството взема, целят спокойно, методично, систематично да бъдат направени промените, които очакват хората от години. Даваме си сметка колко е трудно, но имаме ясен и конкретен план, заяви министър-председателят.

Третото е, че кабинетът е доста по-стабилен, отколкото вероятно изглежда, заяви Николай Денков. Напрежение има и ще има, спорове също, интереси, с които трябва да се сблъскваме ще се опитват да пречат на това, което правим, допълни той.

Важното по думите му е, че голямото мнозинство в Народното събрание и от народа подкрепят общата цел. Това ми дава увереност, че можем да я реализираме, каза Денков и допълни, че ще разчита на сътрудничеството с Американската търговска камара и с колегите от ЕС, за постигаме на тези цели.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече