Джордан Бардела: Без абсолютно мнозинство няма да управляваме Франция

от Лазар Лазаров

Лидерът на крайнодясната френска партия „Национално обединение“ Джордан Бардела заяви, че ще приеме позицията на френски премиер само ако партията му спечели абсолютно мнозинство в парламента, предаде британският вестник The Guardian.

Той обясни, че в случай че „Националното обединение“ не спечели абсолютно мнозинство, а той няма да разполага със свободата да действа „в ежедневието на французите“, както намери за добре.

Резултатите от социологическото проучване показват, че партията на Бардела е на път да спечели предсрочните парламентарни избори, свикани от френския президент Еманюел Макрон след съкрушителната победа на евроскептичната, антиимиграционна партия на изборите за Европейски парламент по-рано този месец.

„Ако утре съм в позиция да ме назначат на поста [на министър-председателя], и Матиньон и аз нямаме абсолютно мнозинство, защото французите не са ми дали абсолютно мнозинство, тогава ще откажа назначението“, заяви Бардела пред обществена телевизия.

„Казвам на френския народ, че за да действам, ми трябва абсолютно мнозинство“, заяви той. „Един министър-председател… с относително мнозинство не може да промени нещата. Не бих могъл да действам в ежедневието на французите, в политиките на страната“, добави Бардела.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!