Лари Джонсън: Руската мечка вече е събудена и много разгневена. Край с преговорите. Само безусловна капитулация на Украйна

Интервю на съдия Андрю Наполитано

Не разглеждах последиците от операция „Курск“ като преминаване на „червена линия“, докато не чух Скот Ритер да обсъжда въпроса с Нима. Ролята на Съединените щати и други съюзници от НАТО в планирането и снабдяването на Украйна с разузнавателни данни, оръжия и някои войски (под формата на „наемници“) е casus belli (причина за война бел. Критично). Очевидно.

От началото на Специалната военна операция (СВО) през февруари 2022 г. страните от НАТО последователно демонстрират враждебност и все по-провокативно поведение спрямо Русия, тъй като на хоризонта се очертава поражението на Украйна.

В допълнение към предоставянето на Украйна на поток от данни за ISR (разузнаване и наблюдение), използвани за нанасяне на удари по руски войски и цивилни граждани, НАТО изпрати HIMARS, 155 артилерийски установки, безпилотни самолети, танкове, бронетранспортьори и бойни самолети F-16. Русия толерира тези прокси атаки, като се задоволява да унищожава оръжейните системи, без да предприема ответни атаки срещу доставчиците на НАТО.

Руското търпение може би е достигнало своя предел. Нахлуването на Украйна в руската Курска област с наземни войски, включително чуждестранни „наемници“, бележи опасна ескалация от страна на САЩ и НАТО.

Сравнявам това с опита в „Кръстникът II“ да бъде убит Майкъл Корлеоне в имението му на езерото Тахо. Едно нещо е да застреляш Кръстника на претъпкана улица. Съвсем друго е да вкараш (престъплението) в дома му и семейството му.

Вярно е, че повече от две години Украйна убива руски цивилни граждани с ракети HIMARS и Storm Shadow, доставени от Запада, но последната операция в Курска област представлява нещо по-опасно и от гледна точка на Русия – непростимо. Неспособността на Запада да разбере руската параноя по отношение на западните нашественици вероятно ще накара Русия да промени тактиката и темпото на войната.

Много военни и цивилни лидери на Запад се заблуждават, че неспособността на Русия от началото на СВО да смаже Украйна за кратък период от време се дължи на това, че руските въоръжени сили са слаби и се ръководят от некомпетентни хора.

Западът бърка търпението и предпазливостта от страна на Русия с некомпетентност.

Въпреки че може да ви се стори странно, руснаците досега ограничаваха военните си действия, за да избегнат ненужните жертви сред цивилното население и щетите върху украинската инфраструктура.

Като военна операция украинската офанзива при Курск е катастрофа. Освен че лиши Украйна от хора и оборудване, които тя не може да си позволи да загуби, нападението засили решимостта на Русия да приключи тази война със сила, а не с преговори.

Смятам, че няма никакъв друг шанс за преговорен край на войната освен безусловната капитулация на Киев и по този начин, на НАТО.

Руската мечка е напълно събудена и много разгневена. Като дете се научих никога да не си играя с разярена мечка.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!