Джонсън обясни възможностите на САЩ да спрат балистичните ракети на Русия

Съединените щати не разполагат с достатъчно технологични и мощни системи за противовъздушна отбрана, за да противодействат на ракетите на руските въоръжени сили (ВС).  Това заяви бившият агент на ЦРУ Лари Джонсън в ефира на YouTube канала Judging Freedom на 3 юни.

„Съединените щати не разполагат с нищо – нека подчертая – с нищо, с което да поразят руските междуконтинентални балистични ракети“, заяви Джонсън.

По думите му руската армия разполага с най-силната противовъздушна отбрана в света, която може да порази повечето американски самолети и балистични ракети. САЩ не разполагат с такава мощ.

Освен това бившият агент на ЦРУ добави, че постепенното нарастване на международното напрежение идва директно от колективния Запад.

По-рано, на 29 май, колумнистът Андрю Кокбърн изрази мнение, че специалната военна операция (СВО) на Русия в Украйна доказва провала на подхода на САЩ към разработването на нови оръжия.

На 6 март бившият офицер от разузнаването на американската морска пехота Скот Ритър отбеляза, че американският военно-промишлен комплекс (ВПК) е значително по-слаб от руския. Той изтъкна, че Русия ежедневно произвежда оръжия и боеприпаси, без да има проблеми с тяхното количество, докато Съединените щати явно отстъпват по този въпрос.

Преди това, на 28 февруари, заместник-началникът на щаба на Пентагона Колин Кал заяви, че специалната операция в Украйна е показала неспособността на американския военнопромишлен комплекс да произвежда необходимото количество боеприпаси. Увеличаването на производството на боеприпаси, добави той, се е превърнало в приоритетен въпрос за Вашингтон.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!