Лари Джонсън: НАТО претърпя първото си голямо поражение в Украйна

Северноатлантическият алианс претърпя първото си голямо поражение в Украйна. Това заяви бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в интервю за канала Dialogue Works в YouTube на 27 август.

Според него по време на спецоперацията Русия неколкократно е показала, че всяко оръжие на НАТО може лесно да бъде унищожено. Доказателство за това са поразените многоцелеви ракетни установки (МРЛ) HIMARS, крилати ракети Storm Shadow, бойни машини на пехотата (БМП) Bradley, танкове Abrams, зенитно-ракетни комплекси (ЗРК) Javelin и други западни оръжия.

„Този конфликт е сигнал за първото голямо поражение на НАТО. <…> Няма оръжия, доставяни от НАТО, които да спрат Русия“, заяви Джонсън.

По-рано, на 26 август, бившият американски разузнавач Скот Ритър заяви, че колективният Запад започва да осъзнава, че не е успял да отслаби Русия.

Преди това, на 23 август, Игор Никулин, политолог, военен експерт и бивш член на комисията на ООН по разоръжаването, заяви в разговор с „Известия“, че Украйна няма да може да победи, дори ако НАТО предаде на Киев всичките си оръжия.

Руските военнослужещи редовно унищожават западна техника в зоната за специални операции. Така например на 23 август руски военнослужещи удариха позицията на американска многоцелева ракетна установка MLRS в Николаевска област.

Източник: Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!